Dulceaţă de ardei iute

de diaconta in Conserve, 3 Sep 2015 | 15085 vizualizari

 

Până acum ceva vreme, nu aş fi crezut să-mi placă.
Intâmplarea a făcut să gust aşa ceva la o verişoară de-a mea.Mi-a plăcut gustul dulceag dar şi iuţeala care rămâne îmbibată în papilele gustative.
Eu am avut o parte din ardei nu foarte iuţi şi alţii „iuţi foc”,aşa că a fost atât de iute cât sa fie pe placul nostru.
Modul de preparare este foarte simplu,singurul inconvenient a fost faptul ca s-au adunat foarte multe musculiţe cât timp a fiert oţetul cu zaharul.
Am să vă mai spun doar că se potriveste foarte bine cu brânzeturi ori cu friptură.

 

INGREDIENTE

  • 800 g ardei iute
  • 800 ml oţet
  • 600 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de ardei iute:

Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.

Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei.

Am pus la fiert oţetul cu zaharul.

L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.

Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.

Eu nu am vrut s-o las prea subtire.Aici depinde de gusturile fiecaruia.

Am pus dulceata în borcane sterilizate(2 borcane de 400 ml,unul de 300 ml si unul de 200 ml),am închis cu capacele,apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.

Se poate consuma imediat dar se pastreaza foarte bine si în camara.

 

 

Pofta buna!!!

 

                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diaconta 1

04.09.2015, 20:01

Mihaela,sa incerci,sigur o sa-ti placa

Rocsi 1

04.09.2015, 20:45

jolygina 1

21.12.2015, 12:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare